Kerst recepten
Uw recept op deze pagina, stuur dan u idee op naar
info (@) kerstmisoverzicht.nl en dan plaatsen wij uw idee op deze pagina!
Recept 1, gevulde Kalkoen:
Voor 6 Personen
Ingredienten:
- 1 panklare kalkoen van 3 Kg
- 1 lever van de kalkoen
- 50 gram champignons (proper gemaakt)
- 300 gram gemengd gehakt (varkens/runds)
- 1 ei
- 2 el room
- 5 el paneermeel
- peper, zout en nootmuskaat
- bakboter
Vraag bij de kalkoen de lever bij. Indien deze niet beschikbaar is kan je de lever vervangen door 2 kippenlevertjes.
Bereidingswijze
De Vulling:
Snij de champignons in plakjes en halveer die nogmaals. Stoof de champignons gedurende 10 minuutjes in wat bakboter.
Breek het ei in een kom en meng het met het gehakt. Maal de lever fijn in de foodprocessor en voeg het bij het gehakt. Roer er de champignons, room en paneermeel onderdoor en breng op smaak met peper en zout.
De Kalkoen:
Vul de kalkoen met het gehaktmengsel en naai hem dicht met naald en draad.
Beboter een bakplaat en leg er de kalkoen op. Beboter eveneens de kalkoen en breng hem op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Leg nog een extra stuk boter in de bakplaat.
Zet de kalkoen gedurende 3 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet in de oven ook een schaaltje met water om het uitdrogen tegen te gaan. Voeg tijdens het braden eventueel nog boter toe en bedruip de kalkoen regelmatig met het braadvocht.
Serveer de kalkoen met Veenbessensaus en Gestoofde Appeltjes.
bron: receptjes.be
Recept 2:
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal Personen: 8
Ingredienten:
600 ml slagroom
tl oranjebloesemwater
royaal nootmuskaat, geraspt
8 grote eidooiers
3 el fijne kristalsuiker
6 el rietsuiker
4 velletjes eetbaar bladgoud (verfwinkel)
Benodigdheden
taartvorm(a 20 cm)
creme brulee brander
Bereiding
Zet de taartvorm minimaal 20 min in de vriezer. Breng room, oranjebloesemwater en flink wat geraspte nootmuskaat op matig vuur tegen de kook
aan. Klop de eidooiers en de kristalsuiker in een kom en giet er al kloppend de room bij. Doe het mengsel terug in de schoongemaakte pan.Laat op matig vuur in ca 10
min onder voortdurend roeren binden. Wanneer het mengsel dik genoeg is, rasp je er nog wat nootmuskaat over en giet je hem in de ijskoude taartvorm. Laat afkoelen en zet hem in de koelkast tot hij echt helemaal koud is.Strooi er de rietsuiker over en ga er met de brander over tot er een schildpad-achtig gekarameliseerd pantser op ligt. nBreng met een kwastje of, nog makkelijker, met je vingertoppen her en der bladgoud aan op de harde laag. Druk het zachtjes aan en strijk het glad.
Dit recept is afkomstig van Kookjij.nl